Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX BB 75~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de impermeabilizare pentru beton

• Realizeaza o pelicula impermeabila fara efluorescente
• Pentru beton, zidarie sau tencuiala
• Pentru suprafete supuse actiunii apei, cu sau fara presiune
• Avizat pentru contactul cu apa potabila1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX BB 75 este un material pe baza de ciment, gata preparat, ce realizeaza o membrana impermeabila fara efluorescente, rezistenta la apa si umiditate.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX BB 75 se aplica pe suprafete de beton, zidarie sau tencuiala, care trebuie etansate si protejate impotriva actiunii apei si umiditatii.

3. PROPRIETATI - Datorita compozitiei sale pe baza de ciment, nisip fin de cuart cu granulometrie controlata si ingrediente chimice de natura anorganica, VANDEX BB 75 este impermeabil (testat pana la 7,0 bar). Poate fi uitlizat la apa fara presiune sau sub presiune. Este un material durabil, rezistent la inghet si la temperaturi ridicate dupa intarire, fiind insa permeabil la vaporii de apa. VANDEX BB 75 nu este un material decorativ.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul ce urmeaza a fi etansat trebuie sa fie sanatos structural si relativ nivelat, cu sistemul capilar deschis, iar suprafata sa nu prezinte cavitati, bavuri, sau fisuri. Bitumul, uleiurile, grasimile sau resturile de vopsea trebuie indepartate prin mijloace corespunzatoare. Laptele de ciment si betonul deteriorat trebuie indepartat prin buciardare sau sablare. Suportul trebuie bine preumezit si usor umed in momentul aplicarii.

5. PREPARAREA - Se toarna 25 kg de Vandex BB 75 intr-un recipient curat, se adauga 5 – 5,75 litri de apa pentru aplicarea prin pensulare, respectiv 5,75 – 6,25 litri de apa pentru aplicarea prin pulverizare, si se amesteca timp de cel putin 3 minute cu un mixer mecanic.

6.APLICAREA - VANDEX BB 75 poate fi aplicat cu o pensula de tencuiala, fier de glet sau cu echipament de pulverizare. A nu se aplica la temperaturi sub 50 C sau pe un suport inghetat. Cantitatea maxima ce se aplica intr-un ciclu de lucru este de 4 kg/m2. Pe durata intaririi asigurati o protectie corespunzatoare impotriva conditiilor meteo extreme. In cazul in care se aplica straturi ulterioare, tencuiala, glet sau adeziv pentru placaje ceramice, peste pelicula inca “cruda” de Vandex BB 75 se va aplica o amorsa subtire (grund) din mortar ciment:nisip in raport 3:1.

7. CONSUM
Problema Grosimea minima a stratului Consum
Umiditate din sol 1,5mm 3kg/m2
Infiltratii de apa fara presiune 2mm 4kg/m2
Apa sub presiune 3mm 6kg/m2


8. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie, dublati la interior cu folie de polietilena, de 25 kg.

9. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

10. DATE TEHNICE
Aspect Pulbere
Culoare Gri
Densitate bruta 1,4 kg/l
Timp de intarire 2 pana la 4 ore
Rezistenta la compresiune 40 N/mm2 la 28 de zile,
in aer la 20° C / 65% umiditate relativa
Rezitenta la incovoiere 6 N/mm2 la 28 de zile,
in aer la 20° C / 65% umiditate relativa
Modul de elasticitate 2.14 x 104 N/mm2
in aer la 23° C / 50% umiditate relativa
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


11. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX BB 75 contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker