Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX FELEXTAPE~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Banda de etansare de inalta performanta pentru rosturi elastice

Etansare impermeabila permanenta
Inalta elasticitate in functie de latimea benzii si dimensiunea rostului
Lipirea la cald asigura rosturi sigure si etanse la apa1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX FLEXTAPE este un elastomer termoplastic. Este extreme de durabil si are o rezistenta excelenta la imbatranire, la ultraviolete fiind in acelasi timp stabil chimic. Liprea de suport se realizeaza cu un adeziv special.

2. DOMENII DE APLICARE - Sistemul FLEXTAPE acopera si etanseaza rosturile de dilatare si constructive, precum si fisurile din structurile de beton. Deplasarea maxima admisa in conditii de incarcare depinde de latimea benzii si dimensiunile rostului respectiv.
Sistemul VANDEX FLEXTAPE este rezistent la presiunea hidrostatica pe partea activa. Pe partea pasiva, este rezistent numai in combinatie cu o structura de contrapresiune.

3. PROPRIETATI

a. Suportul trebuie sa fie sanatos, curat si fara urme de murdarie, uleiuri sau grasimi. Pentru pregatirea initiala a suprafetelor se recomanda sablarea, hidrosablarea sau polizarea. Orice neregularitate de suprafata trebuie eliminata anterior aplicarii. Continutul de umiditate acceptabil al suportului depinde de tipul adezivului utilizat.
b. Se aplica adezivul ca strat initial pe ambele laturi ale rostului sau fisurii cu un fier de glet normal sau tip pieptene. La rosturile de dilatare se lasa neacoperita o portiune suficienta.
c. Banda VANDEX FLEXTAPE se preseaza bine in stratul de adeziv inainte de intairea acestuia. Se indeparteaza toate bulele de aer care se formeaza. Daca deplasarile anticipate ale rostului sunt mai mari decat cele normale este recomandabil ca banda sa fie lasata mai putin intinsa in zona de lucru a acestuia.
d. Se aplica stratul final de adeziv cu fierul de glet. In cazul rosturilor de dilatare trebuie lasta o protiune a benzii fara adeziv. Daca este necesara aplicarea unor straturi ulterioare se presara nisip de cuart peste adeziv.
e. In timpul aplicarii se protejeaza banda VANDEX FLEXTAPE de posibile deteriorari mecanice prin metode corespunzatoare, cum ar fi platbande metalice, folii de cauciuc sau placi de polistiren. Banda VANDEX FLEXTAPE trebuie protejata de temperaturi ce depasesc 70C.

4. SUPRAPUNERILE BENZII DE ROSTURI
Tip Grosime Latime Lungime Utilizare recomandata
200/2 2 mm 200 mm 20 mm Rost elastic
200/1 1 mm 200 mm 20 mm Fisuri, rosturi constructive
150/1 1 mm 150 mm 20 mm Fisuri, rosturi constructive


5. DEPOZITARE - Daca este depozitata in spatii uscate, in ambalajul origina, nedeschis sau nedeteriorat garantia produsului este nelimitata (conditiile optime de depozitare sunt: 20 C / 50 % umiditate relativa.

6. DATE TEHNICE
Caracteristica
Grosimea benzii
Unit. de masura
mm
Valoarea
1mm                   2mm
Material   TPE TPE
Suprafata   Lisa Lisa
Culoare RAL Aprox. 7045
(gri deschis)
Aprox. 7045
(gri deschis)
Rezistenta la rupere MPa >6 >6
Elongatia la rupere % >400 >400
Rezistenta la frig   Fara fisuri la -30 °C Fara fisuri la -30 °C
Expansiunea maxima permisa
sub incarcare continua
% din zona fara
adeziv
10% 25%
Conditii – acoperirea minima de
adeziv pe ambele fete
Latimea in mm > 40 mm ≥50 mm
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


7. REZISTENTA CHIMICA - Buna rezistenta la:
Pelicule bituminoase pe baza de apa, apa, ciment, apa de var si apa de mare, reziduuri menajere, radiatii UV, hidroliza, microorganisme.
Rezitenta limitata la:
Acizi/baze concentrate, solventi organici (hidrocarburi, esteri, ketona)
Limitari pH:
In functie de temperatura medie, limitele pH-ului admis sunt astfel:
(pH = 2 - 10 (< 30 °C); pH = 5 - 10 (< 40 °C); pH = 6 - 8 (< 60 °C)

8. SANATATE SI SECURITATE - Consultati fisele de secutitate ale VANDEX FLEX TAPE si a adezivului.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker