Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX ROUGH CAST~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Amorsa din mortar preamestecat pentru sisteme Vandex de renovare a cladirilor vechi

• Tencuiala bruta, in concordanta cu specificatiile WTA* 2-2-91
• Asigura o aderenta buna chiar dupa perioade lungi de timp1. DESCRIERE - Mortar preamestecat, in concordanta cu DIN 18 557, grupul de mortare PIII conform DIN 18 550, pentru imbunatatrea aderentei sistemului Vandex de refacere a tencuielilor pe suporturi de natura minerala.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX ROUGH CAST serveste ca punte de aderenta intre suprafete minerale si VANDEX LEVELLING PLASTER sau VANDEX REFURBISHMENT PLASTER, pentru aplicatii în interior sau exterior.

3. PROPRIETATI - VANDEX ROUGH CAST realizeaza o punte de aderenta pe diverse tipuri de zidarie si deasemenea detensioneaza eforturile rezultate in urma comportamentului diferit al diverselor materiale folosite la realizarea acestora. Poate fi tencuit chiar dupa perioade de timp indelungate.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Se indeparteaza tencuiala existenta, straturile de vopsea si particulele neaderente care ar putea inhiba aderenta, pana la dezgolirea completa a zidariei. (In cazul igrasiei, circa 1 m peste zonele ce prezinta umiditate vizibila sau contaminare cu saruri.) Se indeparteaza toate corpurile straine care ar putea cauza discontinuitati, cum ar fi scandurile sau barele de otel. Se adancesc rosturile la o adancime de aproximativ 20 mm. Se curata foarte bine peretii cu perii de sarma sau alte metode (nu folositi apa) si se indeparteaza imediat molozul rezultat de pe pardoseala înainte de a se produce contaminarea acesteia. Se recomanda protejarea pardoselii cu folii de polietilena inainte de pregatirea peretilor.

5. TRATAMENTUL SARURILOR - Daca structura este contaminata cu saruri:
1. Pentru contaminarea cu nitrati, se aplica VANDEX MINERALLIT in concordanta cu specificatiile standard ale produsului VANDEX MINERALLIT.
2. Pentru contaminarea cu sulfati se amesteca 8 kg de VANDEX ANTI SULPHATE cu un sac de VANDEX ROUGH CAST (40 KG).

6. AMESTECAREA - Se presara continutul unui sac (40 kg) de VANDEX ROUGH CAST in aproximativ 6,5 litri de apa rece si curata. Se amesteca bine cu un mixer mecanic timp de cel putin 3 minute, asigurandu-va ca mortarul este amestecat bine si uniform.

7. APLICAREA - VANDEX ROUGH CAST poate fi aplicat cu mistria sau pulverizat pe un substrat umed dar nu ud. Apa care balteste trebuie indepartata. VANDEX ROUGH CAST se aplica prin stropire sau pulverizare sub forma unui strat texturat si poros, acoperind in medie cca. 50% din suprafata si se lasa în stare bruta. Se lasa apoi sa se intareasca suficient pentru aplicarea ulterioara a straturilor de tencuiala. Asigurati-va ca suprafata este usor umeda inainte de aplicarea unor straturi ulterioare.

8. OBSERVATII
a) Mortarul VANDEX ROUGH CAST este permeabil la vapori
b) Aplicarea lui VANDEX ROUGH CAST se face conform Ghidului de aplicare al tencuielilor in conformitate cu DIN 18 550: caldura, inghetul, vanturile puternice trebuie evitate pe durata aplicarii si timp 24 de ore dupa aplicare. In acest interval VANDEX ROUGH CAST trebuie mentinut in stare umeda.
c) Protejati impotriva contaminarii geamurile, lemnaria sau alte elemente interioare.
d) Daca apare totusi contaminarea, spalati imediat suprafetele afectate.
e) Curatati cu apa toate uneltele si echipamentele imediat dupa folosire.
f) Nu sunt necesare precautii speciale pentru eliminarea materialului intarit.

9. CONSUM - Aproximativ 5 kg/mp de VANDEX ROUGH CAST pentru o grosime de 5 mm, cand este aplicat ca srat pros si texturat, acoperind 50 din suprafata.

10. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie protejati la interior cu folie de polietilena - 40 kg.

12. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza intr-un spatiu uscat, in ambalajul original, nedesfacut si nedeteriorat, garantia produsului este de 6 luni.

13. DATE TEHNICE
Aspect
Temperatura de aplicare
Timp de aplicare
Densitate
Rezistenta la compresiune
Rezistenta la încovoiere
Aderenta la beton
Adâncimea de penetrare a apei
Pulbere gri
5 grade C
25-40 minute
1,80 kg/l
15,6 N/mm2
4,4 N/mm2
2,2 N/mm2
dupa 1 ora: 5,5 mm
dupa 24 ore: 20 mm
Toate datele reprezinta valori medii obtinute în urma mai multor teste, în conditii de laborator. În practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea si porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


14. SANATATE SI SECURITATE - Irita pielea si ochii. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirati pulberea. Evitati contactul cu pielea si ochii, spalati imediat cu multa apa si apelati la sfatul medicului. Purtati manusi corespunzatoare. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de siguranta a materialului.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker