Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX UNIFLEX~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Chit elastic si de etansare monocomponent

Adeziv/chit de etansare cu utilizari multiple
Adeziv pentru VANDEX EXPASEAL B PLUS
Aderent la suporturi umede
Poate fi vopsit
Inalta rezistenta la ultraviolete1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX UNIFLEX este un adeziv si etanseizant monocomponent pe baza de polimer hibrid MS de tipul polimerilor modificati de silan. (SMP).

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX UNIFLEX este utilizat pentru lipirea si etanseizarea diferitelor tipuri de rosturi interioare si exterioare la constructii, ferestre, usi precum si la aplicatii care implica utilizarea lemnariei si otelului. Are o aderenta buna la otel galvanizat, otel, otel inox, aluminiu, beton, lemn, marmura, PVC, caramida, poliester, plexiglas si poliuretan. VANDEX UNIFLEX se utilizeaza ca adeziv pentru VANDEX EXPASEAL B PLUS.

3. PROPRIETATI - VANDEX UNIFLEX se intareste in contact cu umiditatea sub forma unui chit/adeziv elastic. Adera la suporturi umede si are o inalta rezistenta la radiatii ultraviolete. Poate fi vopsit. Datorita rezistentei sale chimice bune este adecvat utilizarii in zone cu agresivitate chimica. Produsul nu contine solventi, isocianati sau silicon.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul trebuie sa fie curat si fara urme de uleiuri, grasmi, etc. nu trebuie sa existe urme de bitum sau gudron. Suportul poate fi usor umed insa nu saturat cu apa in momentul aplicarii.

5. AMESTECAREA - Gata de utilizare.

6. MODUL DE APLICARE
a. Etansarea rosturilor
Marginile rostului se acopera cu banda adeziva pentru mascare. Adezivul trebuie sa adere numai pe doua flancuri. Pentru a evita lipirea celui de-al treilea flanc (fundul rostului) trebuie aplicat un fund de rost corespunzator. Pentru aplicatii standard se pot utilize pistoale cu aer sau manuale obisnuite. Apoi rostul se niveleaza si benzile adezive de mascare se indeparteaza. Adancimea de umplere este de aprox. 2/3 din latimea rostului.
b. Adeziv pentru VANDEX EXPASEAL B PLUS
VANDEX EXPASEAL B PLUS se preseaza ferm in adeziv si se lasa sa se intareasca 12 ore inainte de turnarea betonului. Ambalajele deschise trebuie folosite cat mai curand posibil. Pe suprafete vopsite si pe alte suporturi nementionate se recomanda teste de compatibilitate, de exemplu pentru polietilena sau polipropilena. Formarea filmului si intarirea depind de umiditate si temperatura.

7. CONSUM
a. Etansarea rosturilor
Consumul teoretic volumetric trebuie majorat cu 10-15% in cazul suporturilor neregulate.
b. Adeziv pentru VANDEX EXPASEAL B PLUS
Un salam de 600 ml este sufficient pentru 15-20 m de VANDEX EXPASEAL B PLUS.

8. DEPOZITARE - Daca este depozitat in spatii uscate, in ambalajul origina, nedeschis sau nedeteriorat garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE
Consistenta Pasta
Culoare Gri
Miros Fara miros
Densitatea la 23 °C 1.4 ± 0,02 g/cm2
Elongatia la rupere 450%
Rezitenta la rupere > 8.0 N/mm2
Rata de intarire la 23 °C / 50% umid. relativa aprox. 2.5 mm/24 h
Intervalul de lucru -40 °C pana la +90 °C
Temperatura de aplicare +5 °C pana la +40 °C (substrat)
Rezistenta chimica Buna rezistenta la saruri (sulfati, sare pentru dezghet, hidrocarburi alifatice, uleiuri, grasmi, acizi diluati si alcali)
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX UNIFLEX este iritant.
Poate cauza reactii alergice la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. Evitati contactul cu pielea. Purtati manusi de protectie corespunzatoare. Daca se inghite accidental apelati de urgenta la servicii medicale. Resturile de material si ambalajele se elimina in puncte de colectare a deseurilor speciale. Pentru ionformatii suplimentare consultati fisa de securitate a produsului.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker