Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX POLYCEM Z MORTAR~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de reparatie si tencuiala pe baza de ciment modificat cu polimeri pentru statiile de epurare

• Indicat pentru medii corozive cu concentratii mari de H2S
• Rezistent la solutii apoase de sulfati si dejectii menajere
• Pentru impermeabilizarea interioara si exterioara
• Inalta rezistenta la solicitari mecanice si de abraziune1. DESCRIERE - VANDEX POLYCEM Z este un produs bicomponent pe baza de ciment modificat cu polimeri folosit ca tencuiala si mortar de reparatie.
Cele doua componente sunt: VANDEX POLYCEM MORTAR (componenta pulbere) si VANDEX POLYCEM LIQUID M.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX POLYCEM Z MORTAR se aplica pe suporturi de beton, zidarie si tencuiala care necesita rezistenta la atacul chimic al apelor reziduale.

3. PROPRIETATI - Datorita compozitiei sale bazata pe ciment, nisip cuartos cu granulatie controlata, ingrediente chimice active si aditivi polimerici produsul realizeaza un strat impermeabil, rezistenta la abraziune si la atacul agentilor chimici agresivi. VANDEX POLYCEM Z a fost testat si a rezistat perfect la presiuni de peste 1,5 bar, dupa intarirea completa. VANDEX POLYCEM Z MORTAR are o aderenta excelenta ceea ce permite aplicarea atat pe suprafete orizontale cat si verticale. Prezinta o durabilitate mare la cicluri inghet-dezghet si la sarea pentru dezghet. Materialul este deasemenea rezistent la reziduuri menajere agresive si la lichide agresive provenite din surse agricole. VANDEX POLYCEM Z MORTAR nu este un material decorativ.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Substratul trebuie sa fie sanatos, solid, cu sistemul capilar deschis (fara segregari, fisuri deschise, muchii, etc). Bitumul, uleiurile, grasimile, ramasitele de vopsea, laptele de ciment si betonul deteriorat trebuie indepartate prin mijloace corespunzatoare (cum ar fi spalarea cu jet de apa sub presiune, sablarea). Suportul trebuie sa fie usor umed dar nu saturat cu apa.

5. PREPARAREA - Se agita bine componenta lichida inainte de utilizare.
Se amesteca 25 kg de VANDEX POLYCEM - pulbere cu 3,5 kg VANDEX POLYCEM LIQUIDM – componenta lichida, intr-un recipient curat, cel putin 3 minute, pana la omogenizare. Folositi un mxer mechanic. Daca conditiile o cer spalati recipientul cu apa curate si adaugati la amestec.

6. MODUL DE APLICARE - Produsul nu se aplica la temperaturi sub 5 grade C sau pe suprafate inghetate. VANDEX POLYCEM Z MORTARse aplica prin driscuire sau pulverizare cu un echipament adecvat. Intr-un ciclu de lucru se aplica la o grosime de maximum 12 mm (24 kg/mp). Stratul urmator se aplica pe stratul anterior inca umed. Durata de asteptare intre doua straturi este de 2- 4 ore iar aplicarea celui de-al doilea strat nu trebuie sa deterioreze stratul anterior. Cand se aplica straturi successive se asperizeaza usor suprafata cat timp aceasta este inca umeda.

7. INTARIREA - Asigurati o protectie corespunzatoare impotriva conditiilor meteo nefavorabile (ploaie, soare, vant, inghet) pe durata intaririi. Stratul de VANDEX POLYCEM Z MORTAR trebuie sa fie complet intarit inainte de a veni in contact cu apa.
Asigurati o umiditate de 40-60% si o aerisire buna in spatile inchise. Evitati formarea filmelor de apa sau condens la suprafata stratului timp de 7 zile dupa aplicare.

8. CONSUM - Consumul de VANDEX POLYCEM Z M este de 2 kg/m2 pentru o pelicula de 1 mm grosime.
Grosimea recomandata a sistemului: 6-20 mm.

9. MOD DE AMBALARE - VANDEX POLYCEM MORTAR, componenta pulbere: sac 25 Kg dublat cu folie de polietilena.
VANDEX POLYCEM LIQUID M, componenta lichida: bidon de 3,5 l din polietilena.

10. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia componentei pulbere este de 12 luni. Componenta lichida este garantata 6 luni daca se depoziteaza in spatii protejate de inghet si in ambalajul original nedesfacut.

11. DATE TEHNICE
VANDEX POLYCEM (pulbere) VANDEX POLYCEM LIQUID (lichid)
Aspect: pulbere
Culoare: gri
Densitate: aprox. 1,6 kg/l
Aspect: lichid alb
Densitate la 20 grade C: aprox. 1kg/l
Valoare pH: 7-9
VANDEX POLYCEM Z preparat VANDEX POLYCEM Z intarit
Culoare: gri
Densitate mortar umed: aprox. 2,1 kg/l
Timp de intarire: 2-4 ore
Culoare: gri
Rezistenta le compresiune: aprox. 50 N/mm2
Rezistenta la incovioere: aprox. 10 N/mm2
Aderenta la suport: 3,0 N/mm2
Datele de mai sus sunt obtinute în conditii de laborator. În practica, variatiile de temperatura, umiditate, porozitatea suportului, pot influenta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX POLYCEM Z MORTAR contine ciment. Irita pielea prezinta serioase riscuri pentru ochi. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare si protectie faciala si pentru ochi. Asigurati o buna ventilare cand se manipuleaza cantitati mari de material sau in spatii inchise..
Pentru informatii suplimentare consultati fisele de securitate ale produselor VANDEX POLYCEM Z MORTAR si VANDEX POLYCEM LIQUID M. VANDEX POLYCEM Z MORTAR contains cement.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker