Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX POLYCEM Z~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Pelicula protectiva pe baza de ciment modificat cu polimeri

• Indicata pentru utilizarea in medii corozive cu continut ridicat de H2S
• Rezistenta la solutii apoase cu continut de sulf si la ape uzate
• Pentru impermeabilizare interioara si exterioara
• Inalta rezistenta mecanica si la abraziune
• Reduce formarea efluorescentelor
• Reduce deteriorarile de suprafata datorate ciclurilor inghet dezghet
• Permeabila la vaporii de apa si reziztent la substante alcaline
• Inhiba formarea vegetatiei si a algelor1. DESCRIERE - VANDEX POLYCEM Z este un produs bicomponent pe baza de ciment modificat cu polimeri folosit ca pelicula de impermeabilizare si protectie a betonului in medii cu agresivitate ridicata. Cele doua componente sunt: VANDEX POLYCEM – componenta sub forma de pulbere si VANDEX POLYCEM LIQUID – componenta lichida

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX POLYCEM Z se aplica pe suprafete de natura minerala, beton, zidarie, tencuieli, care necesita o inalta protectie la agenti corozivi, in special in aplicatii cum ar fi canalizarile.

3. PROPRIETATI - Datorita compozitiei sale bazata pe ciment, nisip cuartos cu granulatie controlata, ingrediente chimic active si aditivi polimerici produsul realizeaza o pelicula impermeabila, rezistenta la abraziune si la atacul agentilor chimici agresivi. VANDEX POLYCEM Z a fost testat si a rezistat perfect la presiuni de peste 1,5 bar, dupa intarirea completa. VANDEX POLYCEM Z are o aderenta excelenta permitand aplicarea materialului atat pe suprafete orizontale cat si verticale si prezinta deasemenea o inalta rezistenta la cicluri inghet-dezghet (peste 500) si la sarea folosita pentru dezghet. Materialul are o rezistenta deosebita la ape uzate agresive. VANDEX POLYCEM Z nu este un material decorativ.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Substratul trebuie sa fie sanatos, solid, relativ nivelat (fara segregari, fisuri deschise, muchii, etc). Laptele de ciment trebuie indepartat iar suprafata trebuie sa fie asperizata. Toti contaminantii de suprafata trebuie deasemenea indepartati (ulei, bitum, grasimi, vopsele, murdarie, agenti decofranti, etc). Suportul se preumezeste in asa fel incat inaintea aplicarii sa fie umed dar nu ud.

5. PREPARAREA - Se agita bine componenta lichida inainte de utilizare. Se amesteca mecanic 25 kg de VANDEX POLYCEM - pulbere cu 5 kg VANDEX POLYCEM LIQUID – componenta lichida, intr-un recipient curat, cel putin 3 minute, pana la omogenizare. Se lasa in repaos 3 minute dupa care se reamesteca mortarul realizat. Atunci cand este necesar, se poate clati bidonul de aditiv cu max. 100 ml de apa care poate fi turnata in aamestec.

6. MODUL DE APLICARE - Produsul nu se aplica la temperaturi sub 5 grade C sau pe suprafate inghetate. VANDEX POLYCEM Z se aplica prin driscuire sau pulverizare, in minimum 2 straturi, consumul maxim intr-un ciclu de lucru fiind de 4 kg/m2. Durata de asteptare intre doua straturi este de 2-4 ore iar aplicarea celui de-al doilea strat nu trebuie sa deterioreze stratul anterior. Asigurat o protectie corespunzatoare impotriva factorilor de mediu. In cazul in care VANDEX POLYCEM Z vine in direct contact cu apa, materialul trebuie sa fie complet intarit.

7. CONSUM - Consumul de VANDEX POLYCEM Z este de 2 kg/m2 pentru o pelicula de 2 mm grosime. Grosimea recomandata a sistemului: 3-5 mm.

8. MOD DE AMBALARE - VANDEX POLYCEM, componenta pulbere: sac 25 Kg dublat cu folie de polietilena.
VANDEX POLYCEM LIQUID, componenta lichida: bidon 5 l.

9. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza în spatii inchise si uscate, în ambalajul original nedesfacut, garantia componentei pulbere este de 12 luni. Dispersia polimerica este garantata 6 luni daca se depoziteaza in spatii protejate de inghet si in ambalajul original nedesfacut.

10. DATE TEHNICE
VANDEX POLYCEM (pulbere) VANDEX POLYCEM LIQUID (lichid)
Aspect: pulbere
Culoare: gri
Densitate: aprox. 1,3 kg/l
Aspect: lichid alb
Densitate la 20 grade C: aprox. 1kg/l
Valoare pH: 7-9
VANDEX POLYCEM Z preparat VANDEX POLYCEM Z intarit
Culoare: gri
Densitate mortar umed: aprox. 2 kg/l
Timp de intarire: 2-4 ore
Culoare: gri
Rezistenta le compresiune: aprox. 60 N/mm2
Rezistenta la incovioere: aprox. 15 N/mm2
Aderenta la suport: 3,0 N/mm2
Datele de mai sus sunt obtinute în conditii de laborator. În practica, variatiile de temperatura, umiditate, porozitatea suportului, pot influenta aceste valori.


11. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX POLYCEM contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pilea. A nu se lasa la îndemâna copiilor. În cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker