Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX PREMIX~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de impermeabilizare pentru beton

• Impermeabilzeaza si protejeaza in profunzime
• Ramane permanent activ
• Pe suprafete din beton supuse sau nu la presiune hidraulica
• Avizat pentru contactul cu apa potabila1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX PREMIX este un material care impermeabilizeaza si protejeaza in profunzime suprafetele din beton. Se foloseste fie in combinatie cu VANDEX SUPER pentru realizarea impermeabilizarilor in general, sau ca atare, la tratarea zidariei din BCA.
Are la baza cimentul Portland gri, nisip de cuart tratat special, fileri si compusi chimici activi. VANDEX PREMIX se livreaza sub forma de pulbere in saci de 25 kg si pentru aplicare necesita numai amestecarea cu apa.

2. DOMENII DE APLICARE - Toate suprafetele din beton ce urmeaza a fi finisate, subsoluri, pereti de retentie, parcari subterane, fundatii, rezervoare de stocare, etc. (utilizat impreuna cu VANDEX SUPER).
Peretii subsolurilor realizati din BCA (cand se utilizeaza impreuna cu VANDEX SUPER si cu tencuiala ciment/nisip), Pereti din BCA supraterani.

3. PROPRIETATI - VANDEX PREMIX contribuie la realizarea efectului de impermeabilizare al produsului VANDEX SUPER si asigura o protectie suplimentara daca suprafata tratata este supusa la abraziune cum ar fi in timpul aplicarii unor staturi ulterioare de finisare.
Utilizat singur, VANDEX PREMIX este un slam indicat in mod special pentru astuparea bulelor de aer si cavitatilor in suprafete poroase si mai putin rezistente.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Toate suporturile din beton ce urmeaza a fi tratate trebuie sa fie curatate si cu sistemul capilar “deschis”. Se indeparteaza laptele de ciment, murdaria, grasimile, etc., prin mijloace corespunzatoare precum spalarea cu apa sub presiune, sablarea umeda sau perierea mecanica cu perii de sarma. Betonul deteriorat, zonele cu segregari, fisurile, se buciardeaza si se prelucreaza pana la suport sanatos, tratat cu VANDEX si remediat. Suprafetele trebuie bine umezite inaintea aplicarii. Suprafata betonului trebuie sa fie umeda dar nu uda.

5. PREPARAREA - VANDEX PREMIX se amesteca mecanic cu apa curata pana la obtinerea consistentei unei vopsele de ulei. Raportul volumetric aproximativ de amestec este de 0,6 – 0,8 parti apa la 2 parti pulbere. Preparati cantitatea de material ce poate fi aplicata in 30 de minute si amestecati frecvent. Daca amestecul incepe sa se intareasca nu adaugati apa, pentru restabilirea lucrabilitatii se reamesteca.

VANDEX PREMIX se aplica de regula intr-un strat in conformitate cu specificatiile prin pensulare sau pulverizare cu echipamente corespunzatoare. Cand se peliculizeaza peste VANDEX SUPER, stratul de VANDEX PREMIX se aplica peste stratul de VANDEX SUPER inca “crud”.

Post tratament. Suprafetele tratate trebuie mentinute umede pentru o perioada de minimum 5 zile si trebuie protejate de actiunea directa a soarelui, vantului, inghetului, prin acoperirea cu folii de polietilena, panze umezite sau metode similare. Nota. A nu se aplica VANDEX PREMIX la temperature sub + 50C. VANDEX PREMIX nu poate fi utilizat ca aditiv pentru betoane sau mortare.

6. CONSUM - Suprafete de beton ce urmeaza a fi tencuite. Un strat de VANDEX SUPER la 0.75 kg/m2, urmat de un strat de VANDEX PREMIX la 1.00 kg/m2, aplicate prin pensulare sau pulverizare “crud pe crud”. (vezi de asemenea fisa tehnica a produsului VANDEX SUPER). Peretii subsolurilor din blocheti cu goluri. Un strat de VANDEX PREMIX la 1.00 kg/m2 urmat de un strat de VANDEX SUPER la 0.75 kg/m2, aplicat prin pensulare sau pulverizare “crud pe crud”.
Se aplica apoi o tencuiala bruta din ciment:nisip in raport 1:3 peste cele doua straturi de VANDEX cand acestea sunt inca “crude”. Peretii subsolurilor din BCA. Doua straturi de VANDEX PREMIX la 0,75 kg/m2 fiecare, aplicate prin pensulare sau pulverizare “crud pe crud”, urmate de o tencuiala din ciment:nisip in raport 1:3.
Structuri supraterane din zidarie BCA. VANDEX PREMIX la 1.00 kg/m2, aplicat prin pensulare sau pulverizare

7. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie, dublati la interior cu folie de polietilena, de 25 kg.

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE
Aspect Pulbere
Culoare Gri
Densitate bruta 1,5 kg/l
Timp de intarire Aprox. 120 minute
Toate datele reprezinta valori medii obţinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX PREMIX contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker