Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX SUPER~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

VANDEX SUPER - Mortar de impermeabilizare pentru suprafete din beton supuse actiunii apei, cu sau fara presiune.

1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX SUPER este un mortar uscat ce ofera o impermeabilizare durabila a betonului impotriva actiunii apei sub presiune, conferind in acelasi timp si o protectie a armaturilor impotriva coroziunii, a fenomenului de inghet – dezghet si a apei marine.
Este un produs pe baza de ciment Portland alb, tratat cu granule de cuart si contine substante chimice active. VANDEX SUPER se prezinta sub forma de praf, fiind ambalat in saci de 25 kg si este necesara doar adaugarea apei inainte de aplicare.

2. DOMENII DE UTILIZARE Mortarul VANDEX SUPER este recomandat in special la impermeabilizarea – etansarea constructiilor din beton de orice tip, noi si existente in conditii de interior si de exterior, pe suprafete orizontale si verticale si asigura rezistenta la presiune si contrapresiune hidrostatica de 7 bari.
VANDEX SUPER poate fi aplicat pe orice structura rezistenta din beton – veche sau noua. Se poate aplica pe suprafete de beton, indiferent daca acestea se afla sau nu sub presiune (cu sau fara presiunea apei). VANDEX SUPER poate fi folosit impreuna cu VANDEX PREMIX. Domenii tipice de utilizare: fundatii si pereti de subsol cu infiltratii, placi de beton, imbinari, structuri cu infiltratii de apa, piscine, statii de epurare, tuneluri, poduri, protectia suprafetelor contra intemperiilor, igrasiei, eflorescentei ,etc.

3. PROPRIETATI la aplicarea materialului VANDEX SUPER pe o suprafata de beton, substantele chimice active continute de acesta se combina cu oxidul de calciu si cu umezeala prezenta in suprafata de beton formand un complex cristalin insolubil. Aceste cristale astupa capilaritatile si micile crapaturi din beton indepartand pericolul altor infiltratii (chiar si sub presiune). Totusi, Vandex permite patrunderea vaporilor in structura (astfel betonul va putea sa “respire”). In afara de impermeabilizarea structurii, VANDEX SUPER protejeaza betonul de apa marina, apa reziduala si anumite solutii chimice. VANDEX SUPER poate veni in contact cu apa potabila si de aceea este potrivit pentru impermeabilizarea bazinelor de apa, rezervoarelor, turnurilor de apa etc. VANDEX SUPER si VANDEX SUPER WHITE nu sunt materiale decorative.

4. DATE TEHNICE VANDEX SUPER VANDEX SUPER WHITE STARE DE AGREGARE: PRAF STARE DE AGREGARE: PRAF CULOARE: GRI CULOARE: ALB DENSITATE BRUTA: APROX 1.25 kg/l DENSITATE BRUTA: APROX. 1.20 kg/l LUCRABILITATE: 60minute LUCRABILITATE: 120-180 minute Toate datele de mai sus sunt rezultatul mai multor teste facute in conditii de laborator. In practica, variatiile de clima precum temperatura, umiditatea si porozitatea suprafetei pot modifica aceste valori.

5. PUNEREA IN OPERA Punerea in opera a mortarului VANDEX SUPER se face respectand instructiunile producatorului privind tehnologia de aplicare . Suprafetele din beton vor fi curate si cu sistemul capilar deschis. Suportul din beton trebuie sa nu fie degradat fizic si sa nu prezinte urme de alterare chimica sau segregare. Mortarul uscat VANDEX SUPER se amesteca cu apa in proportie de 2 : 0.8 in amestecatoare mecanice, timp de 3 minute. Se va pregati o cantitate de material care sa poata fi prelucrat in 20-30 minute.
Suprafetele de beton tratate trebuie mentinute 5 zile umede si protejate contra razelor solare puternice, vantului si inghetului, timp in care se acopera cu folie de protectie sau se umecteaza continuu. Aplicarea mortarelor se va face fie manual cu unelte de zidarie, fie cu instalatii de stropit. Pentru informatii suplimentare contactati firme specializate in aplicarea acestui produs.

6. CONSUM Suprafete de beton: Un strat de VANDEX SUPER - 0.75 kg/m2, urmat de un strat de VANDEX PREMIX - 1.00 kg/m2, aplicat cu peria sau prin pulverizare. Structuri cu infiltratii de apa, pereti interni din beton: Doua straturi de VANDEX SUPER – 0.75 kg/m2, aplicat cu peria sau prin pulverizare. Placi de beton: VANDEX SUPER – 1.00 kg/m2, aplicat intr-un strat vascos pe betonul intarit sau stropit si aplicat cu mistria pe betonul proaspat. Imbinari: VANDEX SUPER – 1.5 kg/m2, intr-un strat vascos sau sub forma de praf imediat inainte de aplicarea urmatorului strat de beton. Beton neslefuit: VANDEX SUPER – 1.2 kg/m2, intr-un strat vascos sau sub forma de praf imediat inainte de aplicarea placii de beton.

7. MOD DE AMBALARE Saci de hartie - 25 kg.

8. CONDITII DE LIVRARE Produsul se livreaza insotit de declaratia de conformitate a furnizorului si agrementul tehnic elaborat, fisa tehnica si certificatul de garantie emise de furnizor.

9. CONDITII DE TRANSPORT SI DEPOZITARE In conditiile depozitarii intr-un loc uscat si inchis, in ambalajul original sigilat si nedeteriorat, produsul isi mentine proprietatile 12 luni.

10. MASURI DE SIGURANTA La prelucrarea mortarelor VANDEX se vor respecta normele de tehnica securitatii muncii, astfel:

• SIGURANTA IN EXPLOATARE Produsele nu sunt toxice, nu degaja noxe, nu sunt cuprinse in lista noxelor cancerigene sau potential cancerigene, conform OMS nr 1957/95
• SIGURANTA LA FOC Mortarele aplicate nu modifica comportarea la foc a suprafetelor suport, produsele se incadreaza in clasa de combustibilitate C0 (neinflamabil)
• IGIENA, SANATATEA OAMENILOR, REFACEREA SI PROTECTIA MEDIULUI Fiind un produs pe baza de ciment, VANDEX SUPER/SUPER WHITE are o compozitie foarte alcalina. Evitati contactul cu pielea si ochii.

Se folosesc manusi adecvate si ochelari de protectie. In caz de contact cu pielea, spalati zona cu multa apa. In caz de contact cu ochii, clatiti imediat cu multa apa si consultati medicul.

11. GARANTIA Produsul aplicat este garantat timp de 10 ani, cu conditia ca instructiunile de punere in opera recomandate de producator sa fie respectate.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker