Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX MORTAR DE REPARATIE CRS 05~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de reparatie pe baza de ciment

• monocomponent
• inalta compatibilitate cu betonul
• lucrabilitate excelenta
• ambalaj ecologic1. PROPRIETATI - Compozitia echilibrata a mortarului proaspat asigura urmatoarele proprietati importante:

• durabilitate excelenta
• nu curge
• durata de intarire convenabila

Mortarul intarit are o inalta compatibilitate cu betonul din punct de vedere al:

• rezistentei la compresiune si incovoiere
• modulului de elasticitate
• coeficientului de dilatatie termica

2. PREGATIREA SUPRAFETEI - Prin utilizarea tehnicilor standard (buceardare, sablare umeda, taiere), se indeparteaza complet betonul neaderent, segregat, laptele de ciment si toti contaminantii, pana la obtinerea unui suport curat si sanatos din punct de vedere structural. Zona de reparat trebuie sa fie desprafuita, fara urme de ulei sau grasimi. La scurt timp dupa aplicarea mortarului VANDEX REPAIR MORTAR CRS 05 se umezeste zona reparata cu apa lasand suprafata umeda dar nu uda.

3. Prepararea - Se amesteca cu mecanic cu mixerul, raport de amestec 25 kg de pulbere – 3,25 ÷ 3,5 litri de apa (1 kg + 130 – 140 ml) timp de 3-5 minute.
Se reamesteca usor la intervale scurte de timp. Nu se adauga apa.

4. MODUL DE APLICARE - VANDEX REPAIR MORTAR CRS 05 poate fi aplicat prin driscuire sau torcretare. In functie de temperatura timpul de aplicare este de aprox. 20-30 minute. Se amesteca repetat pe durata aplicarii. Materialul intarit nu se mai foloseste (se arunca).
In prima etapa se aplica un strat subtire de amorsare pe suportul umezit in prealabil. Imediat dupa stratul de amorsa se aplica mortarul VANDEX REPAIR MORTAR CRS 05 la o grosime care sa nu depaseasca:
35-50 mm pentru suprafete verticale
25 mm pentru aplicatii pe tavane (peste cap)
Pentru grosimi mai mari mortarul se aplica in straturi succesive.
VANDEX REPAIR MORTAR CRS 05 nu se va aplica la temperaturi ale substratului si suportului sub 5º C.

5. INTARIREA - Imediat dupa aplicare reparatiile trebuie protejate de uscarea rapida cauzata de temperaturi ridicate sau de vant, timp de 2-3 zile, prin protejarea cu folii de plastic.

6. CONSUM - Pentru un strat de 10 mm grosime sunt necesare 19,5 kg/m2 pulbere, respectiv 22 kg mortar preparat.

7. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie dublati cu folie de polietilena la interior.

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE

Aspect Pulbere de culoare gri
Densitate sub forma uscata Aprox. 1,2 kg/l
Densitate sub forma de mortar preparat Aprox. 2,2 kg/l
Rezistenta la compresiune Peste 50 N/mm2
Rezistenta la incovioere Peste 10 N/mm2
Aderenta la suport Peste 2 N/mm2
Modulul de elasticitate Peste 40.000 N/mm2
Toate datele reprezinta valori medii obtinute în urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX REPAIR MORTAR CRS 05 contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.firma vanzare vandex, firme vanzari vandex, pret vandex, preturi vandex, material vandex, materiale vandex, izolatii vandex, izolatie vandex, ciment osmotic vandex, cimenturi osmotice vandex
eXTReMe Tracker